top of page

za 02 sep

|

Veer illustratie

Aquarel wildpluk workshop

Zie jij ook alleen maar bomen als je door het bos loopt? Na deze workshop niet meer! Mirjam van de Boomklever en Veronique van Veer illustratie laten je aandachtiger kijken naar je omgeving, maar ook naar kleuren, structuren en smaken. Lees gauw verder!

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Aquarel wildpluk workshop
Aquarel wildpluk workshop

Tijd en locatie

02 sep 2023, 11:00 – 16:00

Veer illustratie, Nomadenstraat 39, 1349 Almere, Nederland

Gasten

Over het evenement

Mirjam en Veronique zijn al lang vriendinnen en hebben sinds 3 jaar samen een mooie workshop, waarbij we gaan wildplukken EN schilderen met aquarel. Onze gemene deler in deze workshop is: met volle aandacht waarnemen. Dat is nodig als je gaat natekenen en aquarellen, maar ook als je op zoek gaat naar eetbare planten in de natuur. Het zal je verbazen hoeveel meer er te zien is, wanneer je eenmaal weet waar je op moet letten. Extra mooi: het is een deur die ook niet meer dicht zal gaan. 

De workshop vindt plaats in het groene Oosterwold, Almere. Dat is op zichzelf al een eyeopener, want wie wist dat Flevoland zo'n wilde natuur herbergt? Veer woont sinds kort in Oosterwold, in een duurzaam houten huis, samen met een architect ontworpen en afgebouwd. Vanuit het huis staan we in een paar minuten midden op het veld en in het Kathedralenbos, waar we beginnen met een wildplukwandeling met Mirjam. We gaan plukken voor de soep en pesto tijdens de lunch en doen tegelijkertijd inspiratie op voor de aquarel middag. 

Na de heerlijke lunch komt de aquarel op tafel en krijg je een eigen plantenjournal, een boekje met aquarelpapier, die we gaan vullen met mooie tekeningen van de planten en bloemen die we zijn tegengekomen. Natuurlijk beginnen we rustig met oefeningen om meer te leren over aquarel en tekenen. Kleurgebruik, schaduwen en werken in lagen komt aan bod. 

Het idee is dat je naar huis gaat met een hoofd vol inspiratie en rust om je plantenjournal verder aan te kunnen vullen met het moois dat je nog meer gaat tegenkomen in de natuur. 

**Dit vonden cursisten ervan:**

Tineke: *"Ik heb erg genoten van deze dag. We hadden het weer mee en een leuke enthousiaste groep maar het programma vond ik erg leuk. Eerst de wandeling in de natuur, waar ik beter heb leren kijken en daarna het schilderen. Hoewel ik weinig ervaring heb, heb ik er erg van genoten. En er het een en ander van opgestoken, bijvoorbeeld dat een aquarel maken is iets heel anders is dan een tekening maken en die inkleuren."*

Talitha: *"Ik zou 100x liever nog een keer een workshop bij je volgen dan een nieuwe blouse kopen. Dit was het zo ontzettend waard.

Resultaat: Heel concreet; tools om hier thuis verder mee te gaan. Ik schilder al jaren, maar door de techniek lessen is hoe je je expressief wilt uitdrukken makkelijker. Het heeft me daarbij opnieuw weer enthousiast gemaakt voor deze vorm van schilderen. Dankjewel :)"*

Je krijgt:

 • Aquarel journal A5
 • Tutorial boekje
 • 20% korting op kaarten, DIY, etc van Veer illustratie
 • Materialen zijn inbegrepen

Programma

11:00 – 13:00 Wildplukwandeling met Mirjam van de Boomklever

13:00 – 14:00 Lunch met zelfgemaakte pesto van onze gevonden planten

14:00 – 16:00 Aquarelworkshop van Veronique van VeerIllustratie

Locatie: Oosterwold, Nomadenstraat 39

Prijs: 120,- euro p.p

Max aantal deelnemers: 10

Koop hier je ticket. Je reservering is compleet na betaling. Tot dan?

Tickets

 • Wild Journal 2 september 2023

  € 120,00
 • Ticket voor 6 personen

  € 600,00
  Uitverkocht

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page